Evenementen

De evenementencommissie van Heart-Beat organiseert een gezellige middag met oudhollandse spelletjes.

  • Denksportcentrum AnnaparkWanneer: Zondag 3 maart 2019 van 14:00 tot 17:00 uur
  • Waar: In de grote zaal van het sportcomplex Annapark: Sas van Gentlaan 12 Almere

Wat kunt u verwachten: een leuke middag met oudhollandse spelletjes, 2 consumpties en enkele lekkere hapjes. Kosten: € 10,00 per persoon. Introducés zijn welkom. U kunt betalen bij binnenkomst van de zaal.

Aanmelden kan bij Kees Bruinning via onderstaand contactformulier. Vermeld uw volledige naam en het aantal deelnemende personen. Schrijf u z.s.m. in zodat we de nodige zaken kunnen voorbereiden, doch doe dit in ieder geval vóór 15 februari 2019.

Inschrijven oudhollandse spelletjes Zondag 3 maart

Bibberspiraal

Misschien is dit wel het bekendste en meest herkenbare oudhollandse spel: De Bibberspiraal. Heb jij stalen zenuwen en een vaste hand? Wie krijgt het voor elkaar om het hele circuit af te lopen zonder de zoemer af te laten gaan?

Puntsjoelen

Sjoelen kent iedereen, maar ken jij ook puntsjoelen. Deze variant op het gewone sjoelen werkt met een rubberen band waar je de sjoelstenen tegenaan schuift. Door het rubber kaatsen de stenen terug en komen ze in het scoreveld terecht. Wie van jullie kan de meeste punten scoren?

Boerengolf

Bij boerengolf heeft u geen gewone golfclub vast, maar een stok met daaraan een klein klompje. Met behulp van dat klompje moet u de bal in de hole slaan. De boerengolfbaan bestaat uit 9 holes met ieder zijn eigen hindernissen.

Kat en muis spel

Dit oudhollandse muizen meppen speel je met 2 personen. Een iemand laat het balletje boven in het gat vallen en de ander probeert de muis / het balletje te vangen voordat deze het lijntje over gaat. Wie reageert het beste?

Gatenkaas spel

Met behulp van de 2 touwtjes begeleid je of begeleiden jullie het balletje tussen de gaten door naar boven. Hoe hoger je komt, hoe meer punten je scoort.

Stokkenvangen

Laat een iemand aan de touwtjes trekken zodat er een stok valt. Niemand weet welke stok en degene die voor de stokken staat heeft al helemaal geen idee. Kan hij of zij snel genoeg reageren om de stok te vangen voordat deze de grond raakt?