Regelmatig worden er wedstrijden gespeeld tegen andere clubs. Eén keer per jaar organiseert Heart-Beat het Joop Tromp Volleybaltoernooi. Hierbij een impressie van het 13e Joop Tromp Volleybaltoernooi dat vanaf 2018 verder zal gaan onder de naam: Roel Botter Memorial tournooi. Om precies 11 uur waren er weer 110 volleyballers aanwezig die hun uiterste best gingen doen om de felbegeerde Joop Tromp wisselbeker in hun bezit te krijgen. Volleybalvereniging Alvo had weer zoals van ouds voor de scheidsrechter gezorgd. Dat is al jaren lang in goede handen van Marion en Rob, die maanden lang bezig zijn de vele vrijwilligers te benaderen om te fluiten. Het toernooi was in beide poules spannend tot de laatste bal geslagen was.

Met kop en schouders stak Alvo boven de rest uit, wat niet zo onlogisch was gezien hun staat van dienst op volleybal-gebied. Maar vooral Heart-Beat 1 bood flinke tegenstand, wat resulteerde in een spannende wedstrijd, die nipt door Heart Beat werd verloren, wat de tweede plaats opleverde achter Alvo. De andere wedstrijden tegen normaliter sterke tegenstanders werden dit keer met overmacht gewonnen. In het verleden was dat wel eens anders, maar dit keer was Heart-Beat te sterk. Het tweede team speelde zoals zo vaak onder hun kunnen, soms met goed spel en vaak heel paniekerig en rommelig. Toch bereikte ook zij een prachtige tweede plaats achter de dit jaar ongenaakbare tegenstanders Hartenjagers die al hun wedstrijden wonnen. Zij waren ook degene met de meeste punten, al scheelde het dit keer maar één punt, de wisselbeker ging naar Purmerend.

Achteraf werd er bij een hapje en andere lekkere dingen nagepraat, wat altijd erg gewaardeerd wordt door de deelnemers. Veel vrijwilligers zijn aktief om een tournooi tot een succes te maken voor de hartpatiënten die vanuit heel Nederland weer naar Almere zijn gekomen om een fijne dag te beleven door middel van sporten.