Lintje Hans de Ruiter

Sportvereniging Heart Beat bestaat 23 jaar! Het is 10 december 2015 en er gaat iets bijzonders plaatsvinden. Op deze dag reikte burgemeester Franc Weerwind van Almere aan Hans de Ruiter, mede-oprichter en penningmeester van Heart Beat, de versierselen uit behorende bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau.

Hans is al 23 jaar dé drijvende kracht achter Heart Beat. Eén van de leden, John Assmann, besloot niet te wachten tot het 25-jarig jubileum van de club en heeft voortvarend aan de nominatie voor deze onderscheiding gewerkt. Die werd mede ondersteund door de afdeling cardiologie van het Flevoziekenhuis en het bestuur van Heart Beat.

Tijdens een speciale bijeenkomst werd in het bijzijn van zo’n 150 belangstellenden de onderscheiding uitgereikt en werd bij een drankje Hans nog uitgebreid gefeliciteerd. Richard Ruijl heeft de uitreiking op video gezet die je op de YouTube video in vol formaat kunt bekijken. Het nieuws staat ook vermeld op de websites van Omroep Flevoland, Almere Deze Week en Dichtbij.nl.

Namens Hart-trimmers Leiden wil ik je van harte feliciteren met deze zeer terechte en verdiende benoeming. Je bent al sinds jaar en dag een begrip (nee, een icoon) in de wereld van de harttrim-verenigingen. En we zijn ervan overtuigd dat we ook nog lang niet van je af zijn. Want je lijkt verbazend veel op ene Heintje Davids. Wat ons betreft geen enkel probleem. Ga door met al het goede waar je mee bezig bent. Nogmaals gefeliciteerd met deze prachtige beloning voor je jarenlange inzet en je hele harde werken.

Louis Weyzig

voorzitter, Harttrimmers Leiden